6 Beneficii ale consumului de Omega 3 demonstrate științific

Cu siguranță ați auzit de multe ori despre Omega 3 și importanța acestui tip de acizi grași pentru organism. De fapt, chiar puțini nutrienți au fost atât de riguros cercetați ca Omega 3 și de aceea beneficiile lor pentru sănătate au fost demonstrate și științific. Iată câteva din cele mai de seamă exemple:

Beneficii pentru organism ale consumului de acizi grași Omega 3

#1 Cu Omega 3 se poate vindeca depresia și anxietatea

Depresia și anxietatea sunt două din cele mai comune boli ale sistemului nervos cu care se confruntă omul modern. Știi că suferi de depresie sau anxietate atunci când te confrunți cu o letargie constantă și un interes scăzut asupra a tot ce există în jurul tău. Odată instalate, aceste stări se agravează pe zi ce trece până când bolnavul își pierde complet pofta de viață și nu mai reușește să găsească motive pentru a trăi. Din fericire însă, pe lângă schimbarea stilului de viață, există și o mulțime de nutrienți a căror suplinire reduce simptomele bolilor nervoase. Unul dintre cei mai importanți astfel de nutrienți este chiar Omega 3 care nu numai că ameliorează stările de depresie și anxietate, dar le poate și elimina complet.

#2 Omega 3 îmbunătățește vederea prin fortificarea retinei

DHA este un tip de acizi grași Omega 3 care fac parte din structura retinei. Insuficiența acestora la nivelul ochiului duce la probleme grave de vedere și chiar și la pierderea totală a acesteia. Studiile științifice arată chiar că insuficiența de Omega 3 este principala cauză a problemelor oculare. De aceea, suplimentele alimentare cu Omega 3 reduc considerabil riscurile bolilor de vedere la orice vârstă.

#3 Omega 3 asigură echilibrul sistemului nervos în timpul sarcinii, dar și o dezvoltare armonioasă a fătului

DHA nu se găsește doar în retină, ci în proporție de 40% din acizii grași existenți la nivelul creierului uman. De aceea el este absolut necesar în timpul sarcinii atât pentru mamă cât și pentru făt, pentru asigurarea echilibrului sistemului nervos, creșterea inteligenței și scăderea riscului de autism, deficit de atenție sau paralizie cerebrală. Astfel, suplimentele cu Omega 3 nu numai că sunt recomandate, dar se consideră chiar esențiale în timpul sarcinii pentru reducerea riscului apariției diferitelor afecțiuni nervoase atât la mamă cât și la făt.

#4 Riscul bolilor de inimă se reduce semnificativ cu Omega 3

Una din principalele cauze de deces la nivel mondial este insuficiența cardiacă. Iar legătura dintre acizii grași Omega 3 și scăderea riscului de infarct miocardic a fost observată cu câteva decenii în urmă prin studiile efectuate în rândul comunităților de pescari unde consumul de pește era foarte ridicat. Cu un conținut mare de Omega 3, s-a ajuns la concluzia că uleiul de pește reduce nivelul trigliceridelor din sânge, ține presiunea arterială în limite normale, ridică nivelul de colesterol bun – HDL, reduce inflamațiile și elimină riscul de formare a cheagurilor de sânge. Consumul de Omega 3 nu asigură înlăturarea totală a riscului de infarct miocardic, dar reduce considerabil factorii cauzatori ai acestuia.

#5 Omega 3 administrat la copii ameliorează simptomele astmului

Astmul este o boală respiratorie cronică care implică episoade de tuse și strănut precum și dificultăți în respirație. În condiții severe, astmul este foarte periculos deoarece determină inflamarea căilor respiratorii ale plămânilor, mai ales în cazul copiilor și tinerilor. La ora actuală nu se cunoaște un tratament potrivit pentru vindecarea totală a astmului, dar simptomele sale se pot ameliora prin administrarea regulată de suplimente cu Omega 3.

#6 Acizii grași Omega 3 sunt absolut esențiali pentru oase sănătoase și articulații flexibile

Tot cu ajutorul suplimentelor alimentare pe bază de Omega 3 se poate reduce și riscul unor boli ale sistemului osos ca de exemplu artrita și osteoporoza. Acești acizi grași ajută la fortificarea oaselor prin îmbunătățirea absorbției de calciu. Persoanele care suferă din cauza problemelor cauzate de afecțiuni ale sistemului osos, după administrarea de suplimente cu Omega 3 au observat ameliorarea durerilor la nivelul încheieturilor și creșterea forței în brațe și picioare.

Suplimente alimentare bogate în Omega 3

Uleiul Incha Inchi comercializat pe site-ul turmeric-omega3.ro conține de 50 de ori mai mult Omega 3 decât uleiul de soia. Astfel, o doză zilnică de doar 15 ml asigură necesarul de acizi grași Omega 3 pentru un stil de viață sănătos și un corp puternic.

Comenzi telefonice: Contact Telefonic Enigma Constanta0722.69.22.44